Wij zijn Maaike van de Loo en Jean-Marc van Herck en zijn beide afkomstig uit Moergestel. Onze muzikale ontmoeting vond enkele jaren geleden plaats toen we gevraagd werden om samen op een bruiloft van onze familieleden muziek te maken. Na dit eenmalige optreden gingen we ieder onze eigen weg op muzikaal gebied. Jean-Marc als toetsenist bij zijn symfonische rockband en Maaike als zangeres bij haar rockcoverband. Een aantal jaren later kruisten onze muzikale wegen elkaar weer en besloten we om samen muziek te blijven maken. Sinds september 2010 treden we op als muziekduo “Maaike & Jean-Marc” waarbij Maaike als zangeres begeleid wordt door Jean-Marc op gitaar en piano. We maken sfeervolle muziek bij diverse gelegenheden zoals o.a. bruiloften, recepties en diners.

 

Maaike van de Loo

Maaike 96dpi-169Nadat ze in 2001 haar opleiding aan de dansacademie Fontys Hogeschool te Tilburg afrondde, heeft Maaike verschillende projecten gedaan op het gebied van muziek en dans. Zo was zij onder andere verbonden aan het dansgezelschap “In between” dat zich richtte op educatieve dansvoorstellingen binnen het basisonderwijs. Ook heeft ze dansles gegeven bij balletschool “Alexandra” te Made en de danslessen verzorgd bij het zomerfluitkamp van Berdien Stenberg. Vanaf 2003 is Maaike zich meer gaan richten op onderwijs, muziek en zang. Op dit moment is Maaike werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs en na verschillende muzikale ervaringen in diverse bands, vormt zij sinds september 2010 samen met Jean-Marc van Herck het muziekduo “Maaike & Jean-Marc”.

Jean-Marc van Herck

Maaike 96dpi-189In zijn vrije tijd is Jean-Marc altijd bezig geweest met muziek. Hij speelde al jaren piano en gitaar voordat hij begon in zijn eerste band. Enkele jaren later richtte hij samen met een muzikale vriend de progressief symphonische band Somnarium op. In Somnarium was Jean-Marc toetsenist en medeverantwoordelijk voor het schrijven van de muziek. In deze periode heeft hij ook cursussen en workshops gevolgd in geluidsopnames en bewerking. Nadat Jean-Marc vanaf juli 2010 gestopt is met Somnarium vormt hij samen met Maaike het muziekduo “Maaike & Jean-Marc”. Daarnaast werkt Jean-Marc nog regelmatig aan muzikale projecten waaronder het opnemen van de concerten van Orkest Orventus.